joi, 2 iulie 2009

Cornuleţe for the first time

Şi am făcut-o şi pe asta: cornuleţe cu rahat şi ciocolată, evident că am adaptat vreo 20 de reţete de pe net, plus sfaturi de la a mea cumnată, specialistă în cornuleţe. Aşa că, reţetă de cornuleţe a la Ruxy:
- 250 g margarină
- 1 pacheţel drojdie de bere proaspătă
- 1 ceşcuţă lapte
- 2 linguri ulei
- 3 linguri zahăr
- un pliculeţ zahăr vanilat
- făină cât cuprinde pentru a se forma o cocă vârtoasă
- rahat


Am frecat margarina cu zahărul. După, am adăugat laptele călduţ în care am dizolvat drojdia de bere. În final am început să adaug făina şi să frământ aluatul. Spre final am adăugat si uleiul să iasă mai fraged un pic aluatul.



După vreo 10 minute de chinuit aluatul, l-am lăsat vreo 20 de minute să crească şi apoi vreo jumătate de oră la frigider. Între timp am tăiat rahatul cubuleţe.


Întins foaie din aluat, tăiat triunghuri, pus câte o bucăţică de rahat şi apoi în tavă :)




The final result:



Secţiune prin cornuleţ:


Pentru că am avut foarte mult aluat, nu m-am putut abţine să nu experimentez, aşa că am înlocuit rahatul cu bucăţi de bomboane de ciocolată ruseşti (buuuneee, dar trebuie să ai foarte mare grija cand împătureşti cornuleţele, pentru că oricum ciocolata de la mijloc se topeşte şi mai scapă prin tavă):



Şi în final au ieşit trei farfurii mari de cornuleţe, tam-tam!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu