joi, 21 mai 2009

Reţeta promisă...de chec cu ciocolată şi alune

Ingrediente (pentru o porţie - o tavă)
- 2 ouă
- 250 - 300 g făină (o cană şi ceva)
- 150 g zahăr
- 1 pliculeţ praf de copt
- 50 g alune (cred că mai bine ar fi să folosiţi nuci, pentru că alunele s-au înmuiat un pic şi nu mai erau aşa bune în aluat)
- 80 g ciocolată (de orice fel - eu am folosit vreo câteva bomboane diferite de cicolată pe care le-am tăiat - sau o cremă din cacao)
- un praf de sare
- 3 linguri ulei
- esenţă vanilie - rom



Am separat albuşurile de gălbenuşuri şi am bătut albuşurile spumă după ce am adăugat un praf de sare. În compoziţia astfel formată am adăugat gălbenuşurile, am mixat în continuare, am adăugat uleiul, făina şi praful de copt şi am mixat din nou foarte bine.

În tava de copt (dacă e din cea veche va trebui tapetată cu faină, dacă e din teflon sau silicon nu e necesar) am turnat jumătate din compoziţie, poate chiar şi mai mult, apoi am pus bucăţelele de ciocolată şi alunele şi deasupra restul de compoziţie.

Am încins vreo 2 min cuptorul la foc mare, după care am dat mai mic şi am băgat tava pe care am lăsat-o vreo 40-50 de minute. Oricum se spune printre gospodine (am auzit şi eu, nu mă da specialistă:P) că cel mai bun test pentru a fi sigur că s-a copt este cel cu scobitoarea: se bagă o scobitoare în chec şi dacă nu se lipeşte nimic de ea înseamnă că prăji e gata. La final eu am mai turnat un pic de cacao pe deasupra pt aspect. Şi cam asta ar fi. În total vreo 30 de minute pentru preparat şi restul de timp în care trebuie supravegheat la cuptor. Simplu, nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu