marți, 25 august 2009

Pizza fără blat, prin bunăvoinţa fetelor de pe Forumul Roz

E vina fetelor de pe Forumul Roz: Daiana şi Cat. Pentru ca astă-seară tot răsfoind prin forum mi-am adus aminte de o reţetă a lor pe care o văzusem mai demult şi pe care mi-am propus să o încerc şi eu (adaptată evident la poftele mele de gurmandă).

Prin urmare se iau:

* 4 oua
* 5 linguri de făină
* 2 linguri de ulei
* jumătate de pacheţel parf de copt
* 3-4 linguri de ketchup dulce
* jumătate de gogosar rosu
* câteva măsline fără sâmburi (eu am folosit din cele verzi cu ardei în mijloc)
* 3 cârnăciori semiafumaţi
* câteva felii de salam
* 1/2 de cutie de ciuperci
* 1/2 de cutie de porumb
* caşcaval razuit
*o roşie
* sare, piper

Se amestecă ouăle, făina, praful de copt, uleiul şi ketckupul (eu am mai pus şi un pic de apă, că mi s-a părut cam tare amestecul)

Se amestecă cu mixerul vreo 2 minute.

Se taie bucăţele toate ingredientele.


Se adaugă ingredientele peste aluatul amestecat cu mixerul (inclusiv o parte din caşcavalul ras)

Se amestecă totul şi se toarnă în tavă. Înainte de a pune la cuptor eu am mai adăugat câteva feliuţe de salam, un pic de cârnat şi o roşie felită pe deasupra.

Pus tava în cuptorul încins pentru o jumătate de oră. La final am pus peste ultima parte din caşcaval, am închis focul la cuptor şi am lăsat tava în cuptorul cald încă vreo 10 minute. Et voila!


Cu mulţumiri Daianei şi lui Cat, mă duc să mai halesc o felie!



3 comentarii:

  1. superb ruxy
    felicitari multe pt tot

    RăspundețiȘtergere
  2. Meritul retetei nu e al meu. Prima data am auzit de la C@t despre pizza fara blat, apoi cautand pe net am dat de aceasta reteta sub diverse denumiri de chec aperitiv, chec sarat, chec cu legume, etc. desi io i-as zice mai degraba tarta sarata cu de toate :) E delicioasa si foarte usor de preparat! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Merci, Kai-Ra, si te mai astept, oricum maine planuiesc sa fac clatitele alea!!!!
    Da, vdaiana, mor dupa ea! Mai ca imi vine sa repet incercarea peste cateva zile, poate cu alte ingrediente. Te mai astept si pe tine. Mai ales cu critici constructive, ca de la tine am foarte multe de invatat.

    RăspundețiȘtergere