duminică, 6 septembrie 2009

La cererea publicului larg...reţeta de fursecuri cu ciocolată


De când mi-am deschis blog de reţete am si eu un cititor...adică am unul fidel, critic-constructiv şi admirator (face foarte bine la orgoliu şi ambiţia de a continua). Aşa că postarea următoare îţi este dedicată, Daiana!!!

Am mai descoperit eu un avantaj foarte mare al blogului, cel puţin pentru mine. Cum nu am reuşit niciodată să fiu ordonată, nu găsesc niciodată o a anumită reţetă pe care am încercat-o în urmă cu mai mult timp aşa că m-am hotărât ca de fiecare dată când încerc ceva nou să postez aici (cu surse de inspiraţie cu tot atunci când nu experimentez, că nu e frumos să furi munca oamenilor, mai ales când e vorba de creaţii intelectuale).

Prin urmare, reţeta pe care o propun azi este de frusecuri de ciocolată, adaptată de aici:



Eu am folosit:

* 115 g margarină
* 200 g zahăr
* 1 ou
* un plic de praf de copt
* un plic de vanilie
* 250 gr făină
* 10 bomboane de ciocolată tăaiate făşii subţiri (cred că se poate folosi cu succes şi ciocolată de menaj)
* aproximativ 100 g nuci tăiate mărunt

Se pare că din acestă mirifică combinaţie ar rezulta aproximativ 40 de fursecuri (cookies), sincer eu nu îmi mai audc aminte câte au ieşit dar ştiu că au ieşit multe, că am tot copt la ele.

În bolul pentru mixer am amestecat margarina cu zahărul, peste care am adăugat oul, vanilia, praful de copt şi făina şi am tot amestcat până a rezultat o pastă aproximativ consistentă (adică nici prea-prea nici foarte-foarte). În final am pus şi ciocolata tăiată fâşiuţe şi nucile.

Cum de ceva timp folosesc o tavă (deşi mică) teflonată am trântit cu o linguriţă grămâjoare de aluat. Important este să se lase spaţiu între ele destul de mult. La cuptor ele se întind şi se rotunjesc aşa încât e bine să aibă loc pentru aşa ceva. La un foc destul de mic, 15-20 de minute sunt suficiente pentru fiecare rând de fursecuri, peste timpul ăsta, după ce se răcesc devin tari ca piatra.

După ce s-au răcit mai pot fi trecute pe jumătate prin ciocolată topită şi apoi lăsate din nou să se răcească. Pot fi apoi puse în borgane şi e de remarcat faptul că astfel se păstrează foarte bune şi gustoase aproape o lună.

Un comentariu: